Salát s bresaolou a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 200 g Okurka salátová
  • 5 g Olej chilli
  • 200 g Těstoviny Penne
  • 250 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Hořčice
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2772 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 413.7 mg
  • Vláknina 2292.5 mg
  • Vitamín A 2292.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jakmile vychladnou, přendáme je do velké salátové mísy.

  • 2

    Šunku, nakrájený celer, osminky rajčat, kolečka okurky a žampiony promícháme s těstovinami.

  • 3

    Všechny suroviny na přípravu zálivky důkladně protřepeme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem.

  • 4

    Zálivku zamícháme do salátu a salát uložíme na několik hodin v zakryté míse do chladničky. Před podáváním jej ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Zdobíme čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu