Tagliatelle Boscaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 850 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Tagliatelle
  • 700 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 330.2 mg
  • Vláknina 6985 mg
  • Vitamín A 6985 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nahrubo cibuli a spolu s drceným česnekem smažíme za občasného zamíchání při střední teplotě na oleji asi 6 minut dozlatova. Přidáme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a na plátky nakrájené žampiony a směs přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku 15 minut zvolna vaříme.

  • 2

    Uvaříme ve slané vroucí vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 3

    Přimícháme do omáčky nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř, nalijeme ji na těstoviny, opatrně promícháme a servírujeme. Jednotlivé porce ozdobíme snítkou čerstvého oregana.

Komentáře k receptu