Rýžový zeleninový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sýr Čedar
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 16566.2 mg
  • Vitamín A 16566.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, poté ji scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a z dužiny tvořítkem vypichujeme kuličky. Zbylou dužinu nakrájíme na kostičky a obojí pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Uvařenou rýži, oloupanou, nasekanou cibuli a pokrájený česnek smícháme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájený sýr, omytý, natrhaný salát a avokádo. Vše zlehka promícháme.

Komentáře k receptu