Vepřové plátky s vaječnými závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 300 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 221.6 mg
  • Draslík 916.2 mg
  • Vláknina 7237 mg
  • Vitamín A 7237 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme.

  • 2

    Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme.

  • 4

    Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.

Komentáře k receptu