Mátový kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Humr
  • 2 krajíc Chlebový kvásek
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Krevety tygří - loupané
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 127 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 584.4 mg
  • Draslík 218.4 mg
  • Vláknina 955 mg
  • Vitamín A 955 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 10-15 minut opékáme dozlatova cibuli. Můžeme přilít trochu vody, přidáme rajčata a mícháme, dokud se od nich neoddělí olej.

  • 2

    Podélně rozpůlíme humra, odstraníme střívko, žaludek, houbovitě vypadající žábry, rozlámeme klepeta a vybereme z nich maso. Z ocasu také vybereme maso, nakrájíme na kousky a olihně na kroužky.

  • 3

    Osolíme, opepříme a moukou zaprášíme maso z ďasa, tresky a humra. Na pánvi rozehřejeme zbylí olej, osmažíme na něm zvlášť ryby, krevety, humra, olihně, norské humry, když začnou hnědnout, přendáme je do hrnce. Přidáme srdcovky

Komentáře k receptu