Mátový kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 127 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 584.4 mg
- Draslík 218.4 mg
- Vláknina 955 mg
- Vitamín A 955 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 10-15 minut opékáme dozlatova cibuli. Můžeme přilít trochu vody, přidáme rajčata a mícháme, dokud se od nich neoddělí olej.
-
2
Podélně rozpůlíme humra, odstraníme střívko, žaludek, houbovitě vypadající žábry, rozlámeme klepeta a vybereme z nich maso. Z ocasu také vybereme maso, nakrájíme na kousky a olihně na kroužky.
-
3
Osolíme, opepříme a moukou zaprášíme maso z ďasa, tresky a humra. Na pánvi rozehřejeme zbylí olej, osmažíme na něm zvlášť ryby, krevety, humra, olihně, norské humry, když začnou hnědnout, přendáme je do hrnce. Přidáme srdcovky