Penne s houbovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 500 g Houby čerstvé
- 20 g Pažitka
- 20 g Tymián čerstvý
- 500 g Těstoviny Penne
- 90 g Smetana zakysaná 14%
- 60 ml Vývar drůbeží
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 19 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 705.8 mg
- Vláknina 10337.5 mg
- Vitamín A 10337.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin, smažíme na másle při střední teplotě česnek asi minutu.
-
3
Přidáme nakrájené houby, a jakmile se do nich vsákne máslo, přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme a přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 5 minuty mírně vaříme.
-
4
K penne přidáme houbovou omáčku a nasekané bylinky a opatrně zamícháme. Zdobíme strouhaným parmazánem a nahrubo drceným pepřem.