Polévka ze sušeného ovoce a hub

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby sušené
  • 50 g Švestky sušené
  • 50 g Křížaly (sušená jablka)
  • 20 g Bujón hovězí
  • 50 g Hrušky sušené
  • 100 g Hrách žlutý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1328 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 994 mg
  • Vláknina 9825 mg
  • Vitamín A 9825 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce si dáme den dopředu omytý sušený hrách, omyté sušené jablka, hrušky a švestky. Zalijeme 1.2 litrem hovězího bujonu, který jsme si uvařili z kostky a nechali vychladnout.

  • 2

    Druhý den vše uvaříme doměkka přibližně 30-35 minut. Sušené houby namočíme do 2 dl vody na 15 minut. Pak je scedíme, pokrájíme na menší kousky a v pánvi na rozpáleném másle je podusíme.

  • 3

    Když je hrách a ovoce měkké, polévku necháme chvíli vychladnout a pak ji rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Znovu ji přivedeme k varu, dochutíme solí, drceným kmínem, pepřem, přidáme houby, pomalu vaříme 10 minut a podáváme.

Komentáře k receptu