Špagety s česnekem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Špagety
  • 25 g Petržel - nať
  • 10 g Chilli paprička sušená
  • 800 g Passata (drcená rajčata)
  • 30 g Ančovičky konzervované
  • 50 g Olivy černé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 0.16 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9.9 mg
  • Draslík 142.7 mg
  • Vláknina 7624 mg
  • Vitamín A 7624 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme.

  • 3

    Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut.

  • 4

    Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu