Jehněčí s mladou cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jehněčí kýta
  • 200 g Jehněčí plec
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 50 g Rajčata
  • 400 g Cibulka jarní
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1036 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 163.4 mg
  • Draslík 1355.5 mg
  • Vláknina 11697.2 mg
  • Vitamín A 11697.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso naporcujeme, vložíme do kastrolu a osmahneme na sádle.

  • 2

    Přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajčatový protlak a mletou papriku. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Zbylou cibulku nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, podusíme na másle a přidáme do pokrmu spolu s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty. Mírně osladíme a při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu