Králík v bylinkové omáčce
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
- 400 g Rajčata
- 50 ml Sherry brandy
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 172.3 mg
- Draslík 1412.5 mg
- Vláknina 3996.2 mg
- Vitamín A 3996.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď.
-
3
Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.
-
4
Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka.