Havířova fazorka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Fazole
  • 20 g Bujón natur hovězí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 15.7 mg
  • Vláknina 3124 mg
  • Vitamín A 3124 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.

  • 2

    V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.

  • 3

    Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu