Rosol rybízový zastudena

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Rybíz červený
  • 300 g Cukr želírovací
  • 300 ml Voda pitná
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137.5 mg
  • Vláknina 4300 mg
  • Vitamín A 4300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybízové kuličky nasypeme do sítka, omyjeme pod tekoucí vodou a propasírujeme do mísy. Přilijeme cukr rozpuštěný v převařené horké vodě, přikápneme likér, dobře promícháme a necháme stát do vychladnutí. Naplníme zavařovací skleničky, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme stát na světle, nejlépe na okně do druhého dne.

  • 2

    Tento rosol je velmi aromatický.

Komentáře k receptu