Zavařenina z rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 137.5 mg
- Vláknina 4300 mg
- Vitamín A 4300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr a opět pozvolna vaříme, dokud hmota mírně nezhoustne. Hrnec odstavíme, necháme chvíli odpočinout, občas ho promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem a dáme úplně vychladnout.