Zavařenina z rybízu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Rybíz červený
  • 300 g Cukr želírovací
  • 200 g Rybíz bílý
  • 400 ml Voda pitná
  • 30 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 200 ml Malinová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137.5 mg
  • Vláknina 4300 mg
  • Vitamín A 4300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr a opět pozvolna vaříme, dokud hmota mírně nezhoustne. Hrnec odstavíme, necháme chvíli odpočinout, občas ho promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem a dáme úplně vychladnout.

Komentáře k receptu