Kuřecí polévka z drůbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 150 g Kuřecí drůbky
  • 50 g Nudle domácí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 100.2 mg
  • Draslík 494.4 mg
  • Vláknina 7924.5 mg
  • Vitamín A 7924.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.

  • 2

    Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.

  • 3

    V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.

  • 4

    Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu