Kuřecí polévka z drůbků
Suroviny
- 100 g Pórek
- 150 g Kuřecí drůbky
- 50 g Nudle domácí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.2 l Voda pitná
- 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 90 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 100.2 mg
- Draslík 494.4 mg
- Vláknina 7924.5 mg
- Vitamín A 7924.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
-
2
Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.
-
3
V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.
-
4
Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.