Tofu s broskvemi a lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 200 g Meruňky sušené
  • 350 g Sýr sójový - Tofu
  • 5 g Sůl
  • 5 g Zázvor celý
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Cibulka jarní
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1134 mg
  • Vláknina 23103.3 mg
  • Vitamín A 23103.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 11.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu nakrájíme na kostky a poprášíme osolenou moukou, na rozpáleném slunečnicovém oleji opečeme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi osmahneme i fazolové lusky a odložíme k tofu.

  • 2

    Na pánvi wok na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibulku dozlatova, přihodíme nasekaný česnek a zázvor a krátce orestujeme. Vyjmeme všechno děravou naběračkou tak, aby v pánvi zbyl jen olej. Přilijeme víno, přidáme sušené meruňky, sójovou omáčku a cukr a za stálého míchání minutu povaříme. Na talíře rozložíme kostky tofu, lusky a zalijeme broskvemi s omáčkou. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu