Bůček s masovou nádivkou na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 120 g Maso mleté - mix
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 303.4 mg
  • Vláknina 432.6 mg
  • Vitamín A 432.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nádivku v míse smícháme mleté maso se solí, kořením, ustrouhaným chlebem, 100 ml piva, usekanou pažitkou a drceným česnekem.

  • 2

    Vepřový bůček vykostíme a vyřízneme v něm kapsu, maso osolíme, naplníme nádivkou a kapsu sepneme jehlou. Bůček vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Maso přeléváme výpekem (je-li třeba, podlijeme horkou vodou) a opatrně obracíme.

Komentáře k receptu