Bramborová kaše s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 1043.7 mg
  • Vláknina 13021.4 mg
  • Vitamín A 13021.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a mírně podlitý dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Brambory uvaříme na kaši, scedíme je a rozmělníme nebo prolisujeme. Přidáme prolisovaný celer, máslo, horké mléko a zamícháme kaši.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasucho opraženou strouhankou a pokropíme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu