Kotlety na pivu s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 611.9 mg
  • Vláknina 5533.1 mg
  • Vitamín A 5533.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme jablka na silnější kolečka. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na másle s olejem orestujeme kotlety, poté je přeložíme na talíř a do pánve vsypeme cibuli s jablky a osmažíme. Na směs nalijeme pivo, vložíme zpět kotlety a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Hotové kotlety vyjmeme z rendlíku. Šťávu zredukujeme zhruba na polovinu a zašleháme smetanu. Do omáčky vrátíme kotlety a prohřejeme, už nevaříme.

Komentáře k receptu