Rychlá třešňová bublanina
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 500 g Třešně
- 150 g Strouhanka
- 20 g Cukr vanilka
- 0.25 ks Citrony
- 1 ks Mandle
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 špetka Sůl
- 0.25 l Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 28 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 241.5 mg
- Draslík 383 mg
- Vláknina 9040.4 mg
- Vitamín A 9040.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1681.5 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 325.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, dle potřeby strouhanku, 30 g rozpuštěného másla, mouku a třešně.
-
2
Zlehka promícháme, těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného kastrolu a pečeme při střední teplotě dozlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, necháme mírně vychladnout a podáváme.