Plátky krkovice pečené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 400 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 256 mg
  • Vláknina 3794.5 mg
  • Vitamín A 3794.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, krkovici naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme sádlem, dno vyložíme polovinou cibule a česneku, na to rozložíme plátky krkovice. Maso překryjeme druhou polovinou cibule a česneku, na směs rozložíme plátky slaniny, zalijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a maso dopečeme.

Komentáře k receptu