Guláš s žampiony a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Hovězí kližka
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 358.1 mg
  • Vláknina 4227.8 mg
  • Vitamín A 4227.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na pánvi orestujeme na sádle maso, přeložíme i s tukem do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme.

  • 3

    K poloměkkému masu přidáme rajčatový protlak, cibuli, česnek, promícháme a dál pečeme.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony, feferonku a přilijeme pivo, v němž jsme rozšlehali mouku, a dopečeme.

Komentáře k receptu