Guláš na pivu se sýrovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Chléb konzumní
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 700 g Hovězí kližka
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1926 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 254.6 mg
  • Vláknina 6374.3 mg
  • Vitamín A 6374.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, maso na kostky, česnek rozdrtíme. Tvrdý chleba nastrouháme a vsypeme do piva.

  • 2

    Na oleji rozpustíme slaninu, necháme na ní zpěnit cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.

  • 3

    Poté přisypeme obě papriky, sůl, pepř, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké.

  • 4

    Poté do guláše vmícháme chleba s pivem a dovaříme.

  • 5

    V mezičase připravíme sýrovou směs. Tvrdý sýr, okurky a vařená vejce nastrouháme, cibuli jemně nakrájíme, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a vše dobře promícháme.

  • 6

    Guláš před podáváním na talířích sypeme připravenou sýrovou směsí.

Komentáře k receptu