Kořeněný guláš s pivem a bagetou
Suroviny
- 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Tymián čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Bageta
- 1 kg Hovězí kližka
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 38 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 466.9 mg
- Vláknina 17849 mg
- Vitamín A 17849 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nožem rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a cukrem.
-
3
Když začne směs karamelizovat, přidáme maso a restujeme za častého míchání.
-
4
Poté přimícháme mouku, promícháme a zalijeme pivem. Přidáme koření a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
5
Plátky bagety osmažíme z obou stran, potřeme hořčicí.
-
6
Bagetu položíme na hotový guláš hořčicí nahoru a prudce zapečeme v silně předehřáté troubě.