Smetanový guláš s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Salám Gothajský
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1.2 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 883.8 mg
  • Vláknina 11319.2 mg
  • Vitamín A 11319.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gothajský salám a cibuli nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme salám a restujeme.

  • 3

    Poté vsypeme koření a sůl, promícháme a zalijeme pivem. Pod pokličkou dusíme, až brambory změknou.

  • 4

    Do guláše vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, chvíli povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu