Rotoli di patate
Suroviny
- 500 g Brambory
- 30 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr Parmezán
- 300 g Šunka dušená
- 250 g Houby čerstvé
- 80 g Šalotka
- 6 g Šalvěj čerstvá
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Ocet kvasný lihový
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 43 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 173.7 mg
- Draslík 935.4 mg
- Vláknina 11587.5 mg
- Vitamín A 11587.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.
-
2
Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.
-
3
Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.
-
4
Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.
-
5
Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.
-
6
Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.
-
7
Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.
-
8
Závitky servírujeme přelité omáčkou.