Pivní polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 120 g Pórek
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 120 g Zelí hlávkové bílé
  • 120 g Houby čerstvé
  • 220 g Vepřový bok uzený
  • 650 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 650 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 393.5 mg
  • Vláknina 5614.7 mg
  • Vitamín A 5614.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky, uzený bůček nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na oleji osmažíme pokrájený bůček, přidáme zeleninu, houby a chvíli restujeme. Poté vše zalijeme pivem s vodou, ochutíme pepřem, kmínem, osolíme a vaříme doměkka.

  • 3

    Servírujeme se strouhaným sýrem, který nasypeme do talířů.

Komentáře k receptu