Pivní polévka s vývarem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 11.4 mg
  • Draslík 7.8 mg
  • Vláknina 57.3 mg
  • Vitamín A 57.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chleba odkrojíme kůrku, střídku pokrájíme a vaříme v hrnci s pivem a vývarem. Přimícháme sůl, koření a na kolečka nakrájenou klobásu. Vaříme zhruba dvacet pět minut. Před koncem varu zašleháme smetanu.

Komentáře k receptu