Přírodní řízky s vínovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 19 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 366.7 mg
- Vláknina 31.8 mg
- Vitamín A 31.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.
-
3
Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.
-
4
Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.