Přírodní řízky s vínovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1.2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 366.7 mg
  • Vláknina 31.8 mg
  • Vitamín A 31.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.

  • 3

    Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.

  • 4

    Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.

Komentáře k receptu