Kotlety s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 15 ml Hořčice kremžská
  • 50 ml Víno jablečné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 1661.8 mg
  • Vláknina 13049.8 mg
  • Vitamín A 13049.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky, smícháme s ciderem a olejem a vše přimícháme do brambor. Sýr nastrouháme, smícháme s hořčicí a mlékem. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Bramborovou směs nasypeme do zapékací nádoby a dáme péct při 230 °C na 30 minut. Poté dáme navrch plátky masa a pečeme dalších 10 minut. Na závěr vše zalijeme hořčičnou omáčkou a necháme 5 minut zapékat pod grilem.

Komentáře k receptu