Fazolkový salát s avokádem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 727.9 mg
- Vláknina 13625.2 mg
- Vitamín A 13625.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky omyjeme a pokrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme a necháme uvařit ve vroucí vodě. Avokádo vypeckujeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Majonézu smícháme s hořčicí, nasekanou bazalkou, drceným česnekem, solí a pepřem.
-
2
Uvařené brambory nakrájíme na silná kolečka. Fazolky a hrášek dáme vařit do vroucí vody, poté slijeme a necháme okapat. Vaříme 15 minut. Obojí přimícháme k bramborám a zalijeme zálivkou. Vmícháme avokádo, dosolíme a dopepříme dle chuti a ihned servírujeme.