Bramborová kaše s olivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Olivy černé
  • 80 g Sýr Feta
  • 12 ml Olej olivový
  • 180 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 1035.1 mg
  • Vláknina 13739.8 mg
  • Vitamín A 13739.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody do změknutí. Máslo pokrájíme na menší kousky. Olivy vypeckujeme a pokrájíme na kolečka. Sýr nahrubo rozdrolíme.

  • 2

    Uvařené brambory rozšťoucháme, přimícháme po částech máslo, smetanu, olivy a sýr. Osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem.

Komentáře k receptu