Pivní boršč
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 200 g Drůbeží maso
- 250 g Hovězí maso přední
- 300 g Vepřová plec
- 60 g Protlak rajčatový
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 3 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 5 ks Hřebíček
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 31 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 1576.5 mg
- Vláknina 37764.2 mg
- Vitamín A 37764.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.