Pivní boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 200 g Drůbeží maso
  • 250 g Hovězí maso přední
  • 300 g Vepřová plec
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Hřebíček
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 1576.5 mg
  • Vláknina 37764.2 mg
  • Vitamín A 37764.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.

Komentáře k receptu