Vaječné toasty se sardelovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Veka
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Pažitka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 123.2 mg
  • Draslík 201.2 mg
  • Vláknina 1220 mg
  • Vitamín A 1220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílé veky nakrájíme tenké plátky a na suché pánvi je opečeme.

  • 2

    Máslo utřeme se sardelemi a rozdělíme na půl.

  • 3

    Jednou polovinou sardelového másla potřeme polovinu každého toastu. Na druhou polovinu toastů namažeme druhou část sardelového másla, do kterého předtím přimícháme prolisované žloutky.

  • 4

    Na závěr toasty posypeme najemno nasekanou šunkou a trochou nasekané pažitky.

Komentáře k receptu