Krocaní koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 185 g Mouka polohrubá
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Salát ledový
  • 300 g Krocaní maso pečené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.88 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 912.2 mg
  • Vláknina 5267.5 mg
  • Vitamín A 5267.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek, přidáme mléko ušlehané s vejcem a dobře promícháme. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Mezitím nakrájíme pečené krocaní maso na malinké kousky, které po chvíli postupně vmícháme do těsta. Lžící vykrajujeme kousky těsta a smažíme dozlatova ze všech stran na dostatečném množství rozpáleného oleje. Necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme na talíři ozdobeném natrhaným ledovým salátem.

Komentáře k receptu