Jablečné koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 400 g Kompot meruňkový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 40 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 7 g Droždí
  • 3 g Skořice mletá
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 100 ml Džus jablečný
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Calvados
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.88 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 421.3 mg
  • Vláknina 12744 mg
  • Vitamín A 12744 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nahřáté mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme droždí, pivo, jablečný džus a olivový olej. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme a necháme v teple kynout.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dáme do misky a posypeme cukrem.

  • 3

    Připravíme si meruňkovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, ochutíme skořicí, přilijeme calvados, smetanu, rozmixované scezené meruňky a nasypeme pomerančovou kůru. Chvíli zahříváme a nakonec všleháme žloutek. Omáčku nalijeme do misky těsně před servírováním, aby zůstala teplá.

  • 4

    Plátky jablek pomocí kleští dokonale obalíme v těstě a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu