Milánské cannelloni
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 425 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 250 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 5 g Cukr krupice
- 20 g Bazalka
- 3 g Pepř černý celý
- 500 g Hovězí maso mleté
- 5 g Oregano sušené
- 125 g Sýr Ricotta
- 200 g Cannelloni
- 150 g Mozzarella
- 250 ml Mléko polotučné
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 0.04 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 141.9 mg
- Draslík 907.4 mg
- Vláknina 6788.3 mg
- Vitamín A 6788.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme, až cibule změkne. Přidáme mleté maso a smažíme do hněda, případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Poté maso promícháme se špenátem i rajčatovým protlakem, chvíli vaříme a odstavíme. Smícháme sýr Ricotta, vejce, dobromysl, sůl a pepř, směs důkladně vmícháme do masa se špenátem a rajčatovým protlakem.
-
2
Bešamelová omáčka: do hrnce vlijeme mléko, přidáme snítku petrželky a celý pepř, následně přivedeme k varu. Odstavíme, necháme asi 10 minut stát. Petrželku a pepř odstraníme.
-
3
Na malém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, až vznikne hladká kaše. Odstavíme, postupně vmícháme přecezené mléko. Omáčku znovu zahříváme, průběžně promícháváme k varu, dokud nezačne houstnout. Ztlumíme oheň, omáčku krátce povaříme, poté do ní vmícháme smetanu a osolíme.
-
4
Rajčatová omáčka: suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.
-
5
Pomocí sáčku na zdobení dortů nebo lžičkou naplníme cannelloni náplní z hovězího masa a špenátu.
-
6
Na dno pekáče dáme trochu rajčatové omáčky a vložíme do ní cannelloni. Na těstoviny nalijeme bešamelovou omáčku, poté zbývající rajčatovou omáčku. Pokrm posypeme směsí nastrouhaných sýrů a zapékáme bez pokličky 35 - 40 minut do zlatova.