Fusilli se smetanou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 78 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 403.1 mg
- Draslík 109.1 mg
- Vláknina 9432.5 mg
- Vitamín A 9432.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.
-
2
Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.
-
3
Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
-
4
Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.