Špagetová paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Sýr Čedar
  • 100 g Špagety
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 395.1 mg
  • Draslík 611.3 mg
  • Vláknina 4448.3 mg
  • Vitamín A 4448.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si 6 formiček na paštičky a vytřeme je máslem. Dno formiček vyložíme papírem na pečení.

  • 2

    Nakrájenou cibuli smažíme na másle a oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme okapaný špenát a krátce jej podusíme. Asi po 1 minutě odstavíme a necháme vychladnout, potom vmícháme vejce, smetanu, uvařené těstoviny, nastrouhané sýry, sůl a pepř. Směsí naplníme připravené formičky, které vložíme do pekáče. Nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Zapékáme 30-35 minut do ztuhnutí. Během pečení můžeme formičky zakrýt alobalem, aby povrch paštiček příliš nezhnědl. Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím dřívka, zda jsou paštičky hotové. Po vytažení musí být dřívko čisté.

Komentáře k receptu