Kulajda s hříbkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Bobkový list
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 2 g Nové koření celé
  • 4 g Libeček
  • 2 g Pepř černý celý
  • 260 g Hříbky čerstvé
  • 12 ml Ocet kvasný lihový
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2.3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 433 mg
  • Draslík 839.5 mg
  • Vláknina 5277.3 mg
  • Vitamín A 5277.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme 2 l vody.

  • 2

    Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, přidáme do hrnce s houbami.

  • 3

    Přivedeme k varu, poté vsypeme sůl, pepř, koření a pokrájený libeček.

  • 4

    Necháme povařit 17 minut.

  • 5

    Zatímco se polévka vaří, smícháme zakysanou smetanu s moukou a 30 ml vody, dobře prošleháme.

  • 6

    Připravenou směs vmícháme opatrně do polévky a necháme vařit 12 minut.

  • 7

    Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky 1 x 1 cm, přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, přibližně 12 minut.

  • 8

    Polévku dochutíme octem, solí a pepřem. Vejce uvaříme natvrdo ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, pokrájíme na kousky a přidáme do polévky. Uvařenou polévku posypeme nakrájeným koprem.

Komentáře k receptu