Kroupomasové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 58 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 236.5 mg
- Vláknina 11865 mg
- Vitamín A 11865 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy propereme ve studené vodě, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném ohni, až je z nich skoro kaše.
-
2
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, přemístíme ji do mísy. Přidáme rozvařené kroupy, mleté maso, vejce, sůl a pepř, důkladně promícháme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky, servírujeme na tácu vyloženém natrhaným hlávkovým salátem, obložené nakrájenými rajčaty a paprikou.