Telecí játra se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 750 g Játra telecí
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 180 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1122 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 272.7 mg
  • Draslík 284.6 mg
  • Vláknina 1407 mg
  • Vitamín A 1407 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Protkneme je hranolky slaniny a opepříme je.

  • 2

    Na polovině tuku dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a částečně ji zalijeme vodou.

  • 3

    Do základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Občas přeléváme vzniklou šťávou.

  • 4

    Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z hladké mouky, zalijeme ji teplou vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec omáčku procedíme.

  • 6

    Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Komentáře k receptu