Vývar s fazolemi a zeleninou
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 120 g Brambory
- 120 g Cibule
- 220 g Cuketa
- 80 g Hrášek
- 60 g Mrkev kořen
- 200 g Rajčata
- 30 g Sýr Parmezán
- 120 g Tuřín
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Fazole Borlotti
- 30 g Pesto
- 80 g Těstoviny rotelle
- 80 ml Víno červené
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 63 g
- Sodík 3079 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 22.6 mg
- Draslík 1257.2 mg
- Vláknina 20262.5 mg
- Vitamín A 20262.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme propláchnuté fazole. Vaříme je 15 minut a scedíme.
-
2
Nakrájíme zeleninu, slaninu a nadrtíme česnek. Na oleji smažíme cibuli, česnek a slaninu. Přidáme rajčata, petrželku a fazole, vývar a víno. Vaříme pod pokličkou 2 hodiny. Potom přidáme mrkev, tuřín, brambory a rajčatový protlak a vaříme 20 minut.
-
3
Do polévky vložíme cukety, hrášek a těstoviny. Povaříme ještě 10-15 minut, osolíme a opepříme. Polévku před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem a trochou omáčky pesto.