Fazolová polévka se strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 15 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 100 g Petržel kořen
  • 150 g Fazole
  • 20 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 176.7 mg
  • Vláknina 4287.5 mg
  • Vitamín A 4287.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme nabobtnat ve studené vodě. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a cibuli, dáme vařit na mírný oheň do měkka. Namočené fazole necháme uvařit v osolené vodě.

  • 2

    Zatím v misce smícháme mouku, sůl, vejce a trochu vody, vymícháme pevné těsto na kapání. Uvařenou zeleninu vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout, do stále se mírně vařícího vývaru po zelenině lžičkou vykrájíme z těsta malé kousky kapání. Zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru, přisypeme strouhanku, chvíli povaříme. Přidáme hotové fazole i s vodou, ve které se vařily, a na konec vmícháme cibulku nadrobno, osmaženou na másle. Dosolíme, dopepříme, polévku odstavíme a můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu