Fazolová polévka se strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 176.7 mg
- Vláknina 4287.5 mg
- Vitamín A 4287.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme nabobtnat ve studené vodě. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a cibuli, dáme vařit na mírný oheň do měkka. Namočené fazole necháme uvařit v osolené vodě.
-
2
Zatím v misce smícháme mouku, sůl, vejce a trochu vody, vymícháme pevné těsto na kapání. Uvařenou zeleninu vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout, do stále se mírně vařícího vývaru po zelenině lžičkou vykrájíme z těsta malé kousky kapání. Zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru, přisypeme strouhanku, chvíli povaříme. Přidáme hotové fazole i s vodou, ve které se vařily, a na konec vmícháme cibulku nadrobno, osmaženou na másle. Dosolíme, dopepříme, polévku odstavíme a můžeme ihned podávat.