Vodová rajská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Rohlíky bílé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Nové koření celé
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 100 g Petržel kořen
  • 300 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 45.3 mg
  • Draslík 384 mg
  • Vláknina 4874.5 mg
  • Vitamín A 4874.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme přední hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list a nové koření, pozvolna vaříme na mírném ohni minimálně hodinu a sbíráme bílkovinovou pěnu, která se tvoří na povrchu. Hotový horký vývar opatrně slijeme, zeleninu a maso odložíme na jiné použití. Do čistého vývaru vmícháme rajský protlak, dosolíme a ještě 15 minut povaříme na mírném ohni. Podáváme s krutony - na másle opečené kostičky rohlíku.

Komentáře k receptu