Fettucine s omáčkou Alfredo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 320 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 112.4 mg
  • Draslík 59.8 mg
  • Vláknina 6331.6 mg
  • Vitamín A 6331.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmezán a smetanu, průběžně promícháváme, přivedeme k varu. Snížíme

  • 3

    teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme petrželkou, solí a pepřem.

  • 4

    Omáčku nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme, aby se těstoviny omáčkou obalily.

Komentáře k receptu