Těstovinové závitky s ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 21 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 46.1 mg
- Vláknina 722 mg
- Vitamín A 722 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.
-
2
Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).
-
3
Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.