Neapolské ravioli
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Játra kuřecí
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Salám Poličan
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Bazalka
- 30 g Šunka parmská
- 5 g Koření klobásové
- 850 g Passata (drcená rajčata)
- 120 g Mleté kuřecí maso
- 75 g Ricotta
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1611 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 420.6 mg
- Draslík 291.2 mg
- Vláknina 12654 mg
- Vitamín A 12654 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.
-
3
Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.
-
4
Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.