Lasagne se třemi druhy masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 130 g Vepřové maso mleté
  • 130 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Mleté kuřecí maso
  • 900 ml Mléko plnotučné
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 90 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 16 plátek Těstoviny Lasagne
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 503.6 mg
  • Vláknina 5031 mg
  • Vitamín A 5031 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1417.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a též mrkev rozkrájenou na drobné kousky. Poté přimícháme utřený česnek a pokrájená rajčata. Mícháme a zvolna smažíme 10 minut, až je zelenina měkká.

  • 2

    Přidáme všechno mleté maso a opět 10 minut mírně smažíme. Často mícháme a maso oddělujeme vařečkou na jednotlivé kousky. Vlijeme koňak, zvýšíme teplotu a smažíme, až se tekutina vyvaří. Poté vmícháme 25 g másla a čerstvou smetanu. Občas zamícháme a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 3

    Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme zbytek másla, vmícháme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko, po každém přilití pořádně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a odstavíme.

  • 4

    Trochu bílé omáčky přelijeme naběračkou do zapékací formy. Lasagne naplníme směsí masa a v jedné vrstvě naaranžujeme do zapékací formy. Přelijeme zbývající bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 40 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Komentáře k receptu