Guláš z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 0.25 ks Masox
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 81 mg
  • Vláknina 1677.6 mg
  • Vitamín A 1677.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé nakrájíme na kostky, osolíme čtvrtinou lžičky soli, vložíme do hluboké pánve na rozpálený olej. Při smažení rybu obracíme opatrně, aby se nerozpadla. Když je ryba osmažená, vyjmeme ji na mísu, do oleje vsypeme cibuli nakrájenou nadrobno a osmažíme. Poté přisypeme obě papriky, mouku a chvilku restujeme. Osmaženou mouku zalijeme vodou, rozšleháme, aby se neudělaly hrudky, přidáme masox a česnek utřený se zbylou solí, dusíme alespoň patnáct minut.

  • 2

    Na konec varu vložíme do omáčky osmaženou rybu, aby se prohřála.

Komentáře k receptu