Dort se smetanovu náplní a s kiwi
Suroviny
- 120 g Cukr krystal
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 800 ml Voda pitná
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Ztužovač šlehačky
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kiwi džus práškový
- 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 5 ks Kiwi
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 5 polévková lžíce Cukr krystal
- 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 24 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 256.5 mg
- Draslík 385.6 mg
- Vláknina 4383.3 mg
- Vitamín A 4383.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Poté opatrně vmícháme rozšlehané žloutky, mouku s kypřícím práškem a olej.
-
2
Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
-
3
Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a plníme smetanovým krémem (potřeme i boky korpusu). Na ozdobu vršku dortu připravíme pudinkový krém. Dort nakonec ozdobíme plátky kiwi.
-
4
Krém na náplň připravíme ušleháním smetany s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Poté lehce vmícháme zakysanou smetanu.
-
5
Na potření uvaříme vanilkový pudink s vodou, cukrem a práškovým džusem.